Ontstaan

December 2018, een speciale maand voor ons, Willy en Ennie van den Boer. Een feest waarbij de gedachte van een goed doel het cadeau zou mogen zijn.

In de zoektocht naar een goede bestemming of goed doel, kwamen Ennie en Willy uit bij Jolanda Maas. In gesprek met Jolanda werden we enthousiast van het idee om voor een kwetsbare groep inwoners uit groot Someren iets te kunnen gaan betekenen.

Iets waar behoefte aan was, iets van deze tijd en iets waarin we het verschil konden gaan maken; “Gezond koken, samen eten en ontmoeten zou het doel zijn” Dat idee paste bij ons en de gedachte dat je voor een langere periode iets goeds kon doen werd het voor ons helemaal!

‘van ❤ -te was geboren!’

In februari 2019 zijn we begonnen met de eerste bijeenkomsten. Vrijwilligers zoeken was gelukkig geen probleem. Wat werden we blij van zoveel mensen die graag iets wilden betekenen voor een ander en dat deze positieve gedachte zo aansprak.

Mooie gesprekken, oprechte aandacht en lekker eten zorgen voor verbinding. Deze verbinding is zo voelbaar tijdens de avonden en er ontstaan zelfs mooie initiatieven om er samen op ui te gaan buiten de georganiseerde avonden. Iets waarvan we alleen maar konden dromen en dus dit SAMEN ondernemen zeker stimuleren en toejuichen.

Daarom zijn we nu, meer dan ooit , super blij dat we een stichting op hebben kunnen richten en daardoor kansen krijgen om dit mooie project verder door te ontwikkelen.

Want dat we met dit project hebben kunnen voorzien in een behoefte vanuit een groep somerense burgers is wel duidelijk. Meer mensen bereiken en kunnen verbinden is één van onze volgende uitdagingen!

En we zijn nog lang niet klaar, “van ❤-te samen” werd geboren, is zich aan het ontwikkelen en willen we laten opgroeien tot een zelfstandig mooi product wat zichzelf in de toekomst misschien wel kan vermenigvuldigen!

Menu